2de Kamervoorzitter nu aangeschoten wild

Zwakste TK voorzitter van de laatste 60 jaar. Wat laf is dat fractievoorzitters op haar afgeven via de pers, zeg gewoon tegen de journalist :” ja citeer mij maar,want zo denk ik er over”.
AZ

PVV-leider Geert Wilders is een van de fractievoorzitters die in de Volkskrant van zaterdag heeft geklaagd over de voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg. Dat erkende hij vanavond tijdens EenVandaag. ‘Dat hadden we niet anoniem moeten doen, dat was laf’, zei Wilders.
Zeker acht anonieme fractieleiders zeiden tegen de krant dat ze in hun maag zaten met Van Miltenburg. Een van hen noemde de toestand rond de Kamervoorzitter een ‘lijdensproces’ en ‘een zichzelf versterkend probleem’.
Maandagavond gaf ook GroenLinks-leider Bram van Ojik in het tv-programma Nieuwsuur toe dat hij met onze verslaggever heeft gesproken over de Kamervoorzitter.
SGP-leider Kees van der Staaij zei in EenVandaag dat hij niet was benaderd door de krant. Arie Slob van de ChristenUnie gaf aan dat hij kort met onze verslaggever had gesproken over Van Miltenburg, maar niet in negatieve bewoordingen. SP-leider Emile Roemer schreef op Twitter: ‘Een functioneringsgesprek voer je niet via de krant. En al helemaal niet anoniem.’ Bram van Ojik (GroenLinks) zei dat hij er niet van houdt als er anoniem kritiek wordt geleverd.

Binnenskamers
Van Miltenburg (VVD) zei zaterdag via haar woordvoerder dat ze liever ziet dat fractievoorzitters kritiek binnenskamers houden. In haar ogen vormen de media niet het platform voor dit soort onderwerpen. Volgens VVD-leider Halbe Zijlstra is er geen aanleiding een discussie te voeren over het functioneren van de Kamervoorzitter.
Op Van Miltenburg bestaat al langer kritiek. Dit voorjaar verliet ze geëmotioneerd de Kamer nadat CDA-leider Sybrand Buma haar van partijdigheid had beschuldigd. Later ontstond ophef toen ze gehoor leek te willen geven aan de wens van de PVV de koran van haar tafel in de Kamer te halen. Dat ze niet ingreep toen Wilders zijn D66-collega Alexander Pechtold een ‘zielig, miezerig, hypocriet mannetje’ noemde, maakte ook de tongen los.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/3563349/2013/12/16/Wilders-erkent-klagen-over-Van-Miltenburg.dhtml

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s