Wie rookt heeft geen geld van de staat nodig

Wie rookt heeft geen geld van de staat nodig

Uitkering en roken gaat niet samen, wie rookt heeft ten dele minder geld nodig van de staat, de samenleving moet niet betalen voor kwalijke gewoonten. AZ

AALTEN, –
De Achterhoekse gemeente Aalten geeft inwoners die gebruik maken van de schuldhulpverlening, voortaan een ’negatief rookadvies’.

Foto: ANP

Wanneer Aaltenaren voortaan bij de Stadsbank aankloppen voor financiële hulp en roken, krijgen ze het advies om daarmee te stoppen. De gemeente zegt weinig zin te hebben in ’dweilen met de kraan open’.

Moesten armlastige Aaltenaren voorheen rechtstreeks aankloppen bij de Stadsbank Oost-Nederland, per 1 februari volgend jaar gaat dat veranderen en wordt de gemeente rechtstreeks verantwoordelijk voor de schuldhulpverlening. Dit is een uitvloeisel van landelijk beleid.

De gemeente Aalten heeft nu cliënten van de Stadsbank gewaarschuwd dat er voortaan strenger zal worden opgetreden. Cliënten die roken, krijgen het dringende advies de sigaret voortaan te laten staan. „Maar we kunnen mensen daartoe niet dwingen”, aldus gemeentewoordvoerster Laura Jansen.

Bron Telegraaf

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s