Pope calls for less egoism

Pope calls for les egoism

Pope Franciscus is a great man, in a short time he did bring a change never seen sins Pope Johannes in het 1960 before. RK church has to return where it is meant for, only than she can remain .( by the way everybody Happy Christmas. AZ)

Tijdens de avondmis in de Sint-Pietersbasiliek in Rome heeft paus Franciscus opgeroepen tot het mijden van egoïsme en zelfzucht. In een korte, eenvoudige preek vroeg hij mensen hun hart te openen voor God en medemensen.

Franciscus voegde eraan toe “als ons hart gesloten is, als we worden gedomineerd door trots, bedrog en egoïsme dan is er duisternis in ons en om ons heen.”

Benedictus
De mis begon nadat de paus een beeld van de baby Jezus in een kribbe had gelegd. Om zijn nederigheid te tonen, droeg hij het beeld zelf en kuste daarna de knie van de baby. Duizenden mensen, onder wie veel toeristen, woonden in de Sint-Pieter de kerstmis van de paus bij.

De paus bezocht gisteren zijn voorganger paus Benedictus in een oud klooster op het terrein van het Vaticaan. “Het doet me plezier om te zien hoe goed het met je gaat”, zei Franciscus bij de begroeting. Daarna gingen ze naar een kapel om te bidden.

Voedselverspilling
De ontmoeting duurde een half uur. Toen Paus Franciscus afscheid nam, zei hij tegen Benedictus: “Zalig Kerstfeest en bid voor me.”

Een paar dagen geleden blikte de paus al vooruit op Kerstmis. Hij hekelde de verspilling van voedsel. “Met het eten dat wordt weggegooid na de kerstdagen zou je alle mensen in de wereld kunnen voeden die honger hebben.”

Februari
Paus Benedictus trad op 28 februari om gezondheidsredenen terug. Het was voor het eerst in 600 jaar dat dat gebeurde.

Zijn opvolger Franciscus riep vorige maand op tot vergaande hervormingen in de Rooms-Katholieke kerk. Hij deed dat in een omvangrijk document waarin de paus onder meer oproept tot een verschuiving van de macht van het Vaticaan naar de lokale kerken.

Bron NOS

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s