SGP stelt Kamervragen over schrappen Israel expositie door Unesco

Unesco alweer een overbodige onzin organisatie ,  :” opzeggen lidmaatschap we brengen goed geld naar kwaad geld zo” , kost waarschijnlijk miljarden dat toch in de zakken van baantjes jagers verhuisd zoals Melkert & co. en….. vage heersers in derde wereldlanden . AZ             

 

SGP stelt Kamervragen over schrappen Israel expositie door Unesco

 

SGP-leider Van der Staaij heeft vandaag vragen gesteld aan de minister van Buitenlandse Zaken Timmermans over het schrappen van de expositie over de 3.5000 jarige band van Joden met het Heilige Land door de Unesco. Van der Staaij wil dat Nederland, zo mogelijk samen met andere landen, protest aantekent tegen dit besluit en erop aandringt dat de tentoonstelling alsnog doorgang vindt.

Unesco directeur-generaal Iriana Bokava kondigde vorige week woensdag aan dat de expositie in Parijs onder druk van Arabische landen ‘voor onbepaalde tijd is opgeschort’. Het Simon Wiesenthal Centrum, medeorganisator van de tentoonstelling, is niet te spreken over het besluit van Unesco, dat internationaal veel ergernis heeft gewekt.

De expositie over ‘de 3500 jaar oude relatie van het Joodse volk met het heilige land’ werd op het laatste moment afgelast omdat Unesco een brandbrief had ontvangen waarin 22 Arabische landen protest aantekenden tegen de tentoonstelling in Parijs. Zij schreven dat de expositie de vredesonderhandelingen tussen Israel en de Palestijnen in gevaar zou kunnen brengen en Unesco nam dit over.

De schriftelijke vragen van Van der Staaij (SGP) aan de minister van Buitenlandse Zaken naar aanleiding van het schrappen door Unesco van de internationale expositie over Israel zijn:

  1. Heeft u kennis genomen van het bericht dat VN-organisatie Unesco een internationale tentoonstelling over de geschiedenis van het Joodse volk heeft geschrapt, omdat hiermee het vredesproces in het Midden Oosten in gevaar zou worden gebracht?
  2. Kunt u inzicht geven in de achtergronden van deze beslissing en hoe beoordeelt u dit besluit?
  3. Klopt het dit besluit is genomen na protest van 22 Arabische landen?
  4. Bent u bereid, in navolging van onder meer Canada en de VS, en zo mogelijk met steun van andere Europese landen, uw diepe onvrede over dit besluit uit te spreken richting Unesco en er met kracht op aan te dringen dat de tentoonstelling alsnog doorgang vindt?
  5. Welke stappen / acties gaat u ondernemen indien Unesco onverhoopt volhardt in haar weigering om deze tentoonstelling over het Joodse volk te organiseren?
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s