Rel om blote borsten van Libanese skiester

Door: Sacha Kester − 12/02/14, 14:08

© screenshot. Jackie Chamoun poseert topless in de sneeuw.
De borsten van de skiester Jackie Chamoun zijn schadelijk voor de reputatie van haar moederland, zo vreest de Libanese minister van Sport. Deze week doken er drie jaar oude naaktfoto’s van haar op, en de minister heeft het Olympisch Comité prompt om een onderzoek gevraagd – een week voordat Chamoun in Sotsji op de piste staat voor de slalom.

Drie jaar geleden poseerde de 22-jarige Chamoun voor een Oostenrijkse kalender, een initiatief van haar Mexicaanse collega Hubertus van Hohenlohe. Op de foto die werd gebruikt heeft Chamoun haar kleren gewoon aan, maar de Libanese krant An-Nahar kwam deze week met een video en foto’s die indertijd achter de schermen zijn gemaakt. Hierop is Chamoun ook topless te zien. ‘Schande! Libanese skikampioen is ster van naaktheid’, stond er als kop boven het artikel.

Faisal Karimi, de minister van Sport, wil een onderzoek omdat hij vreest dat deze foto’s de goede naam van Libanon in gevaar zouden kunnen brengen. ‘Je weet wel’, schrijft de blogger Abir Ghattas woedend, ‘Libanon. Het land waar mannen hun vrouwen dood slaan en ermee weg komen, waar gewapende milities op de weg patrouilleren en waar ministers jarenlang aan de macht zijn zonder hun werk te doen.’

Gisteren bood Chamoun op haar Facebookpagina haar excuses aan. ‘Ik weet dat Libanon een conservatief land is en dat dit niet het imago is dat onze cultuur reflecteert. Ik begrijp het volkomen als hier kritiek op is.’ Ze vraagt aan iedereen om de foto’s niet langer te verspreiden. ‘Dat helpt me om te focussen op wat nu echt belangrijk is: mijn training en de race’.

Op Twitter is actie onder de hashtag #StripforJackie waarop mensen zelf ook bloot poseren om hun steun aan de skiester te betuigen.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3595643/2014/02/12/Rel-om-blote-borsten-van-Libanese-skiester.dhtml

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s