Eerste ‘oorlogsdaad’ van Rusland een feit

Het schip blokkeert de toegang tot de haven» Het schip blokkeert de toegang tot de haven APTN
De Russische marine heeft de Oekraïense collega’s in de Krim een slag toegebracht door een schip tot zinken te brengen. Bij de toegang tot een Oekraïense marinehaven bij de Krim lieten de Russen een eigen schip zinken, de oude duikbootjager Ochakov, die toch al op de nominatie stond om te worden gesloopt.

De Oekraïense schepen kunnen de haven nu niet meer uit. Net als op het land probeert de Russische krijgsmacht de Oekraïners ook op zee te neutraliseren.

Mooie toekomst
Eerder deze week kwam de commandant van de Russische Zwarte Zeevloot al naar de Oekraïense marinehaven om de officieren over te halen om over te lopen.

“Hij vroeg me alle officieren bijeen te roepen en stelde voor om gezamenlijk de Russische militaire eed af te leggen en ons aan te sluiten bij de Zwarte Zeevloot, in ruil voor een goed salaris en een mooie toekomst”, zei de plaatsvervangend commandant van de basis tegen de LA Times.

“Kameraad admiraal, we hebben hier geen extremistische benden gezien totdat jullie kwamen opdagen”, antwoordde de plaatsvervangend commandant. De Russische admiraal liep daarop woedend weg.

Zoeklichten
Gisteravond werd de haven plotseling afgesloten door tien Russische marineschepen. Terwijl zij de Oekraïense uitkijkpost met zoeklichten verblindden, werd de Ochakov in de 200 meter brede doorvaart tot zinken gebracht.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s