Wilders ” noemt beestje bij de naam “

en dat wordt niet altijd leuk gevonden , bron: ANP

© anp. Geert Wilders (links) en Mark Rutte.

Premier Mark Rutte is het niet eens met PvdA-leider Diederik Samsom dat hij harder van leer moet trekken tegen PVV-voorman Geert Wilders. ‘Dan maak je Wilders veel te groot’, zei Rutte maandagavond in het tv-programma Pauw en Witteman.

  • © anp.
    Geert Wilders

Rutte voelt zich niet geroepen steeds te reageren als Wilders ‘een idiote opmerking maakt’. Volgens hem snappen de meeste mensen wel dat ze aan Wilders ‘niet veel’ hebben.
De PVV-leider zei vorige week te hopen dat er in Den Haag ‘minder Marokkanen’ komen. Door de PvdA is fel afstand genomen van deze uitlating. Volgens Rutte dreigt door de discussie hierover het zicht te verdwijnen op de ‘reële problemen’ , namelijk dat veel Marokkanen voorkomen in ‘verkeerde statistieken’ over criminaliteit en schooluitval. ‘We moeten niet groepen over één kam scheren, maar problemen oplossen’, zei Rutte.
Anders dan Samsom wil Rutte de PVV niet uitsluiten voor eventuele toekomstige samenwerking. ‘De VVD sluit niemand uit.’ Rutte zei wel dat hij ‘niet staat te trappelen’ om met Wilders samen te werken.
De premier en VVD-leider verdedigde het besluit van zijn partij om niet deel te nemen aan het fractieleidersdebat bij EenVandaag maandagavond. Volgens hem ging het ‘erg over de landelijke politiek’ in plaats van over de gemeenteraden. ‘Er zijn tig debatten. Het is heel goed om niet altijd mee te doen. De mensen zien door de bomen het bos niet meer.’

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s