Zwarte dag voor Spanje ……….

 

Verslagenheid in Madrid na het 0-2 verlies van Chili»

Verslagenheid in Madrid na het 0-2 verlies van ChiliANP

Spanje is de Titanic van het WK. Zo wordt door Spanjaarden teruggekeken op de wedstrijd gisteravond tegen Chili, vertelt correspondent Jessica van Spengen.

Maar de Spanjaarden zijn ook trots. “De mensen zeggen, we hebben drie bekers achter elkaar gewonnen. Er was al verwacht dat Spanje niet heel ver zou komen. Maar uitschakeling in de eerste ronde, dat had toch eigenlijk niemand verwacht.”

Te moe

De reden voor de uitschakeling wordt gezocht in vermoeidheid. “Dat heeft de bondscoach ook gezegd. Veel spelers van Atletico Madrid en Real Madrid hebben nog de Champions League-finale gespeeld. Ze hadden daardoor een korte voorbereiding.”

Maar de bondscoach wil volgens Van Spengen niet te snel conclusies trekken. “Spanje was wel degelijk goed voorbereid. Maar dit is wel een heel verdrietige afloop.”

Feestdag na domper

Het wordt vandaag toch vreemd genoeg een feestelijke dag. Dat heeft alles te maken met de komst van de nieuwe koning Felipe, die zijn vader Juan Carlos opvolgt. Formeel is Felipe al sinds middernacht koning, maar hij krijgt in de loop van de ochtend nog de militaire sjerp omgehangen. In het congres legt hij dan nog de eed af.

En zo komt er een dag na de uitschakeling op het WK vreemd genoeg toch een rijtoer door Madrid, gevolgd door een balkonscène.

http://nos.nl/artikel/663275-spanje-is-de-titanic-van-het-wk.html

 

                                  ———————————————————————————————–

 

Koning die nooit is gevraagd door het volk stapt onder druk op , opgevolgd door zoon die nooit is gevraagd op de dag dat Spanjolen een WK voetbal worden uitgewipt in ronde een louter door eigen toedoen. Koningsreferendum zal er niet komen zodat ‘oud zeer’ erfenis van Generaal Franco blijft bestaan, facisme a la Franco dus onvrede  woekert zo door in Spaanse samenleving./AZ

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s