Robots zetten iPhones in elkaar

.

De grootste elektronicaproducent ter wereld, het Taiwanese Foxconn, experimenteert met het inzetten van robots voor de assemblage van apparaten. Dat melden lokale media.

Volgens Foxconn-topman Terry Gou begint het bedrijf met 10.000 robots, genaamd Foxbots, en worden ze als eerste ingezet bij de productie van Apple-producten. Mogelijk wordt de nieuwe iPhone al door de robots in elkaar gezet.

Eén robot kost maximaal zo’n 18.500 euro.

Geen mensen

Op den duur zou de productie van sommige elektronische apparaten helemaal door robots kunnen worden overgenomen. Nu werken er nog 1,2 miljoen werknemers bij het bedrijf.

Foxconn kwam de afgelopen jaren geregeld in het nieuws vanwege de slechte werkomstandigheden.

Haier

Foxconn is niet het enige bedrijf dat overstapt op robots. Het Chinese Haier, producent van huishoudelijke apparaten, schrapt dit jaar 10.000 banen. Belangrijkste reden is dat steeds meer werk in de fabrieken door robots wordt gedaan.

http://nos.nl/artikel/671944-robots-zetten-iphones-in-elkaar.html

——————-

Robots, webwinkels hele plaatje komt er anders uit te zien, shoppen gebeurd alleen nog in fun winkelcentra en de winkels in centrum van steden worden gimmick stores of schoenwinkels omdat je die niet makkelijk on line kunt kopen. Vliegen gaat straks zonder piloot en de dokter sluit patiënten aan op een computer en komt zo tot een analyse. Als er nu al 10.000 mensen worden ontslagen bij een fabriek in China , dan staat er nog wat te gebeuren . AZ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s