Waarom we in 2004 zoveel geluk hadden en anderen niet, Tsunami 2004.

2676039© Getty

Leven na de tsunami: de rampplekken toen en 10 jaar later

Voor en na Meer dan 180.000 doden, ruim 45.000 vermisten, zeker 120.000 gewonden en 1,7 miljoen mensen die dakloos werden. Dat was de zware tol van één van de zwaarste natuurrampen uit de geschiedenis, de tsunami in de Indische Oceaan van 26 december 2004. Nu, tien jaar na datum, is er weinig meer te merken van de enorme ravage in de getroffen gebieden.

We hadden geluk, waren in een andere kustplaats maar van plan om naar Phuket te gaan, een NL vriend die mee was  wilde liever in die andere kustplaats blijven, Pataya onder Bangkok, we waren ook aan het strand daar toen de Tsunami Thailand trof, waarschijnlijk gered door tet toeval, pas later die dag vernamen we het vreselijke nieuws, de familie dacht echter dat we op Phuket zaten en die konden ons niet bereiken omdat alle verbindingen in de war waren, dus die waren in panniek een paar dagen,
Geluk is met de dommen, beter gezegd de onwetenden.
Weer later , een jaar later , we waren net getrouwd en op huwelijks reis in Noord Thailand , liepen we tegen een groep lijkschouwers aan uit Nederland , er was die groep door Thailand een reis aangeboden, helden waren het die mensen, weken in de weer met dode lichamen om uit te zoeken wie wie was.
Als ons wat was overkomen was Lourens van nu 8 jaar nooit geboren, een kind van ouders die bij toeval niet op Phuket waren.
Daarom zal ik 2004 nooit meer vergeten, in de eerste plaats voor al diegenen die minder geluk  hadden.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s