Rijke Sanders koopt dure villa

Sanders *foto

Socialistisch vakantiehuis Sanders?

Na het verlies van de Democratische voorverkiezingen heeft Bernie Sanders een vakantiehuis gekocht in zijn thuisstaat Vermont. Het is het derde huis van de zelfbenoemd socialist en de prijs roept weerstand op bij sommige Amerikanen. In zijn campagne was Sanders degene die het opnam voor de werkende midden- en onderklasse en die hard uithaalde naar de Amerikaanse rijken.

Onder die rijken is het heel gewoon om een extra huis te hebben aan het strand, in de bergen of aan een meer. Een plek waar de familie in de zomer samenkomt. De familie van Sanders’ vrouw Jane had ook zo’n huis en van de verkoop daarvan kocht het echtpaar een groot huis aan een meer voor 575 duizend dollar (516 duizend euro). De senator bezit al een rijtjeshuis in Washington en een woonhuis in Vermont.

Volgens The Washington Post krijgt Sanders het na aankoop zwaar te verduren. Critici vinden de aankoop niet passen bij zijn socialistische imago en sommige Sanders-aanhangers eisen hun campagnebijdragen terug. Echtgenote Jane zegt dat ze al lange tijd dagtripjes maken in het gebied, op zo’n veertig minuten rijden van hun woonhuis. De verwachting is dat de kinderen en kleinkinderen van de Sanders-clan er ook op bezoek komen. Sanders zelf heeft nog niet gereageerd op de kritiek.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s