Sorkozy : in Frankrijk wonen = Frans worden en spreken

sarkozi

Franse politiek

Opinieblog - Sarkozy zegt immigranten de wacht aan
© .

Nicolas Sarkozy, de voormalig president (2007-2012) die aast op een succesvolle terugkeer in het Elysée paleis, heeft immigranten de wacht aangezegd: Als je Frans wordt, ‘spreek je Frans, leef je als een Fransman en zijn je voorouders Galliërs’.

Sarkozy zegt de stem te willen worden van de zwijgende meerderheid en gaat de strijd aan met de ‘tirannie van de minderheden’. Ook het integratiebeleid veegt hij terzijde: ‘We nemen geen genoegen meer met integratie die niet werkt, vanaf nu eisen we assimilatie’.

Knippers en plakkers op sociale media gingen al snel aan de haal met Sarko’s uitspraken en Le Figaro plaatste een toelichting op de geschiedenis van de Galliërs, waarin eraan wordt herinnerd dat Gallië een geografische fictie is en de Romeinen de benaming gebruikten om een volk te duiden dat allerminst homogeen was maar bestond uit allerlei verschillende etnische groepen.

Advertisements

One thought on “Sorkozy : in Frankrijk wonen = Frans worden en spreken

  1. zou ik graag van Nederlandse politici horen, volkomen logisch wat Sorkozy wil , maar alleen Wilders durft het uit te spreken . Wat doet iemand in Nederland die de taal , cultuur niet wenst over te nemen? Blijf dat weg. ( of ga weg)

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s