Giuliani: Trump is ‘een genie’

  1.  van mij mag een vrouw net zo goed president worden, financieel is Trump geen genius, hij doet gewoon wat mag . Wel knap dat hij zich zo wist te herstellen na zo’n verlies tijd, dat is wel bijzonder ./ AZ

    Rudy Giuliani, oud-burgemeester van New York, werd in september door Donald Trump in de arm genomen als campagneadviseur. Sindsdien verdedigt Giuliani steevast alles wat Trump doet en zegt in de Amerikaanse media. Nadat Trump had opgeschept over het feit dat hij de belastingregels in zijn voordeel heeft gebruikt, liet Giuliani weten dat Trump in zijn ogen een ‘soort economisch genie is’.

    Op zender ABC zei Giuliani dit weekend dat Trump geniaal is, en sowieso een beter alternatief dan een vrouw in het Witte Huis. Trump heeft simpelweg de belastingregels in zijn voordeel weten te gebruiken, aldus Giuliani. ‘Denk je niet dat een man die economisch dusdanig geniaal is, en stuk beter is voor de Verenigde Staten dan een vrouw, en het enige dat zij ooit heeft voortgebracht is een hoop werk voor de FBI die haar e-mails moesten onderzoeken?’

    De New York Times berekende op basis van zijn aangifte uit 1995 dat Trump waarschijnlijk de afgelopen 18 jaar geen inkomstenbelasting heeft betaald. Trump is de eerste presidentskandidaat sinds 1970 die weigert zijn belastingaangiften openbaar te maken. Hij zegt dat dit niet kan, omdat de Amerikaanse belastingdienst hem momenteel onderzoekt. De belastingdienst heeft laten weten dat dit het vrijgeven van de aangiften niet in de weg hoeft te staan.

    Giuliani begon zijn politieke carriere als Democraat. Later ze hij onafhankelijk te zijn en sinds de jaren 80 is hij Republikein. Hij was burgemeester van New York van 1994 tot 2001.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s