Verkiezingen gaan verder op weer zender …….

Clinton koopt advertenties op weerzender

Overstromingen in Haïti na orkaan Matthew.
Overstromingen in Haïti na orkaan Matthew. © AFP

Het campagneteam van Hillary Clinton heeft extra zendtijd ingekocht op The Weather Channel, de Amerikaanse televisiezender die 24 uur per dag over het weer bericht. Dat meldt Politico. De orkaan Matthew trekt naar verwachting de komende dagen over de oostkust van de Verenigde Staten en Clinton wil zorgen dat ze in beeld blijft als Amerikanen alleen nog maar op het weer gefixeerd zijn.

In het pad van de orkaan ligt een aantal belangrijke staten waarvan nog niet duidelijk is of het merendeel van de kiezers op de Democraat stemt of op haar tegenstander Donald Trump. Orkaan Matthew gaat naar verwachting donderdag aan land in de zuidelijke swing state Florida en raast later over politiek strijdtoneel North Carolina. In tijden van extreem weer stemmen Amerikanen massaal af op The Weather Chanel dat van elk weertype een spektakel maakt.

De orkaan heeft de afgelopen boven de Caraïben al aan 26 mensen het leven gekost. Haïti heeft de presidentsverkiezingen die zondag zouden worden gehouden uitgesteld door de gevolgen van de orkaan. Matthew is de sterkste storm in de afgelopen tien jaar in het gebied. Er werden op Haïti en Cuba windstoten van 230 kilometer per uur gemeten. De kracht van de orkaan is woensdag iets afgenomen. De orkaan koerst naar de Bahama’s en de Amerikaanse oostkust. Gevreesd wordt dat de storm dan weer in kracht toeneemt.

De Amerikaanse president Barack Obama waarschuwde de bevolking van de zuidelijke oostkust voor de naderende storm. In Florida, Georgia, North en South Carolina zijn waarschuwingen afgegeven en mensen opgeroepen een veilig heenkomen te zoeken.

Clinton heeft in Florida voor 63.000 dollar aan advertentieruimte ingekocht bij The Weather Channel. Daarin zal ze vijf dagen lang politieke reclamespotjes uitzenden. Trump kocht al eerder dit jaar advertenties bij de weerzender. Het is nog onduidelijk hoe de orkaan lokale campagneactiviteiten gaat beïnvloeden maar wel dat Matthew het nieuws zal beheersen. De twee presidentskandidaten gaan zondag weer in debat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s