Klagers tegen Wilders de deur gewezen

eerste slag voor Wilders is binnen,nu nog ‘de straf’ en allemaal vlak voor de verkiezingen , je zou bijna denken dat hij het zo ‘bedacht’ heeft . (Jean Marie le Pen deed dat altijd rond verkiezingen, rechtzaken uitlokken ), niet dat ik dat  een goed idee  vind . / AZ

Geert Wilders met achter hem zijn advocaat Geert-Jan Knoops ANP

Justitie adviseert de schadeclaims af te wijzen die veertig partijen hebben ingediend tegen PVV-leider Geert Wilders.

De klagers eisen via de rechter ieder een schadevergoeding tot 500 euro naar aanleiding van de ‘minder Marokkanen’-uitspraak van Wilders. Volgens het Openbaar Ministerie past dat niet in het strafproces, maar staat het de klagers vrij een civiele claim in te dienen.

Het OM vindt dat de veertig eisers niet aan de wettelijke voorwaarden voor een schadevergoeding voldoen. Justitie wil daarover op 23 november uitleg geven tijdens het proces.

De rechtbank moet uiteindelijk een besluit nemen over een eventuele schadevergoeding, maar had het OM om advies gevraagd.

Strafproces

De claims zijn onderdeel van het strafproces tegen de PVV-leider, dat volgende week maandag begint. Wilders wordt vervolgd vanwege de uitspraken die hij in maart 2014 deed op een bijeenkomst van de PVV.

Hij vroeg het publiek in de zaal toen of ze meer of minder Marokkanen wilden in Nederland. Toen het publiek “minder, minder” scandeerde, zei Wilders: “Dan gaan we dat regelen.”

De veertig eisers zeggen dat ze zich door de uitspraken gekwetst voelen. In het AD reageert advocaat Göran Sluiter teleurgesteld op het advies van het OM. Hij zegt dat de situatie van zijn cliënten niet minder ernstig is dan in andere strafzaken, waarin wel een schadevergoeding is toegekend.

Bron : NOS

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s