Voor witte Zuid Afrikaners steeds minder plaats

sprak het weekeinde Zuid Afrikaners, witte, is haast onleefbaar geworden, Afro Afrikaners nemen alle posities in misdaad viert hoogtij, gaat de kant van Rhodesia/Zimbabwe op. Voor witte Zuid Afrikanes is steeds minder plaats, toekomst. Corruptie viert hoogtij./ AZ

 

 

Minister noemt zilveren olympiër ‘arrogant en ondankbaar’

Sunette Viljoen met haar zilveren medaille in Rio EPA

De Zuid-Afrikaanse speerwerpster Sunette Viljoen heeft het flink aan de stok met de minister van Sport, Fikile Mbalula.

Viljoen legde bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro beslag op het zilver en zegt daardoor recht te hebben op een premie van 70.000 Rand, omgerekend een kleine 5.000 euro. Mbalula beweert echter dat Viljoen daarvan heeft afgezien.

Resultaat: een fikse ruzie op Twitter.

Tweet Sunette ViljoenTWITTER.COM / SUNETTE VILJOEN
Tweet Sunette ViljoenTWITTER.COM / SUNETTE VILJOEN

Zilver voor Viljoen op Spelen in Rio

NL

Het begon met een tweet waarin Viljoen een WhatsApp-gesprek met Mbalula toont. Hierin vraagt ze de minister vriendelijk om het beloofde geld. “Jij vertelde dat je het niet nodig had, dus blijf ik bij jouw wensen”, reageert Mbalula.

“U mag kritiek op mij hebben dat ik mijn frustraties uit op social media, maar ik heb geen keus”, laat Viljoen daarop weten. “70.000 rand is misschien wisselgeld voor een minister, maar dat is het niet als je moet leven van overzeese wedstrijden.”

Tweet Fikile MbalulaTWITTER.COM / FIKILE MBALULA
Tweet Fikile MbalulaTWITTER.COM / FIKILE MBALULA

‘Arrogant en ondankbaar’

Het duurde niet lang voordat Mbalula van zich liet horen. “Sunette Viljoen heeft laten weten het geld niet te willen. Nu heeft ze het nodig en moet ik maar over de brug komen. Sunette Viljoen is de arrogantste en ondankbaarste persoon die ik ooit heb ontmoet.”

Het is trouwens niet de eerste keer dat de twee elkaar in de haren vliegen. Vlak na de Spelen liet Viljoen al weten dat ze twijfelde of de premies wel uitbetaald zouden worden. Toen deed de minister haar opmerkingen af als gezeur.

Opvallend genoeg oogstte Mbalula enkele weken geleden ook al de hoon van het publiek. De minister besloot namelijk bijna achteloos een premie van 700.000 rand te geven Mamelodi Sundowns omdat de club de Afrikaanse Champions League had gewonnen. Critici menen dat Mbalula dat geld aanmerkelijk beter had kunnen besteden aangezien Mamelodi Sundowns toch al veruit de rijkste club van het land is.

Viljoen krijgt veel bijval van fans en collega’s. Zo noemt zwemmer Roland Schoeman de perikelen een van de redenen waarom Zuid-Afrikaanse sporters zo weinig medailles winnen.

@MbalulaFikile your tweets regarding @Sunette_Viljoen are unacceptable and disgraceful. You are a clown in a suit. Truly unbelievable.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s