Trump : Rusland achter hacks

 

Rusland, China, andere landen, en groepen en mensen voortdurend proberen in te breken in onze instituties

Donald Trump in een verklaring

Donald Trump bestrijdt niet meer dat Russische hackers de presidentsverkiezingen hebben willen beïnvloeden. In een verklaring die hij vrijdagavond deed uitgaan, tien minuten na afloop van een ‘constructieve vergadering’ met de Amerikaanse inlichtingendiensten, zegt hij dat ‘Rusland, China, andere landen, en groepen en mensen voortdurend proberen in te breken in onze instituties (…) inclusief het Democratische Nationale Comité’.

Vervolgens benadrukt hij dat dat ‘absoluut geen effect had op de verkiezingsresultaten’ en dat er ‘niet met de stemmachines is gerommeld’. Met die nadruk op dingen die níet zijn gebeurd lijkt Trump impliciet te erkennen dat andere dingen wél zijn gebeurd: dat het Kremlin achter de cyberaanvallen zat.

Uit het rapport van de inlichtingendiensten, dat vrijdag uitlekte, blijkt dat de Russische president Poetin opdracht gaf voor een ‘beïnvloedingscampagne’ gericht op de Amerikaanse verkiezingen met de bedoeling het democratisch proces te ondermijnen en de Democratische presidentskandidate Hillary Clinton te belasteren.

‘We stellen verder vast dat Poetin en de Russische regering een duidelijke voorkeur ontwikkelden voor de gekozen president Trump’, aldus het tot dusver geheime rapport. ‘We stellen ook vast dat Poetin en de Russische regering probeerden Trumps kansen gekozen te worden te vergroten door Clinton in diskrediet te brengen en haar ongunstig af te schilderen tegenover hem.’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s