Trump ontvangt Orbán in Washington

Screenshot_237

Viktor Orbán en Donald Trump.

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Amerikaanse tijdschrift “Politco” houdt zich in een lang artikel bezig met het bezoek van Viktor Orbán aan Donald Trump in Washington. Desbetreffend stelde het tijdschrift hierover aan meerdere deskundigen, o.a. de voormalige adviseur van Trump, Steve Bannon, vragen. “Het verhoogt het aanzien van Orbán dat Donald Trump vandaag een ontmoeting met hem heeft.”

Mitteleuropa

De voormalige Republikeinse adviseur verraadde: “Onder de regering-Obama was de verstandhouding tussen twee landen gespannen en koel, desondanks observeerde Trump de Hongaarse regeringschef met interesse.”

Volgens Bannon zouden meerdere belangrijke stappen ertoe geleid hebben dat de ontmoeting vandaag tot stand kon komen. Als voorbeeld noemt hij dat China steeds meer invloed in Europa verkrijgt en dat Trump zijn oude vriend en bewonderaar van Orbán, David Cornstein, tot Amerikaans ambassadeur in Boedapest benoemde. Verder is nog belangrijk dat hij Rex Tillerson door Mike Pompeo afloste als minister van Buitenlandse Zaken, die veel opener is tegenover Hongarije: “Tillerson stond niet open voor Hongarije, hij bleef Orbán´s pogingen tot een betere relatie met de VS blokkeren. Onder Pompeo is de situatie duidelijk verbeterd.”

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s