Succes voor Vlaamse patriotten

Screenshot_155

 

“Vlaams Belang” plotseling interessant voor andere partijen

Dat het overgrote deel van de Europeanen weinig tot niets kan aanvangen met Merkel´s politiek van capitulatie overgave voor Duitsland en Europa aan de islam, is genoegzaam bekend. In de Visegrád-landen, Italië en Frankrijk maken de patriottische krachten een enorme bloei mee, zoals de EU-verkiezingen bewezen. Alleen Duitsland gaat zich nog te buiten aan multiculti dromen en de huldiging van de klimaatsekte van de vrouwelijke goeroe Greta Thunberg en koppelt zichzelf af van de moderne ontwikkelingen.

 

Opmerkelijk nieuws komt er uit België, het kleine buurland, waarin zich ook nog de zetel van de Europese Unie bevindt. En deze keer is het na het oneindig vele negatieve nieuws volgens welk de Brusselse stadsdelen Molenbeek en Schaerbeek bolwerken van de meest extreme islam zijn en terroristen produceren, eindelijk positief nieuws. Taalkundig en cultureel verdeeld in Vlaanderen en Wallonië (en in het kleine Duitstalige deel helemaal in het oosten) is de politieke scene daar iets anders. En sinds de EU-verkiezingen nog meer.

“Vlaams Belang” is de naam van een Vlaamse patriottische partij, vroeger heette ze “Vlaams Blok”. Met haar wilden de oude partijen in het koninkrijk nooit iets te maken hebben. “Cordon sanitaire” werd dat genoemd in België. Dus eigenlijk in principe hetzelfde spel dat de oude partijen nu in Duitsland met de AfD spelen.

Maar ondanks alle inspanningen van de goedmenschen wordt het “Cordon sanitaire” steeds minder populair bij de kiezers. De roep wordt steeds luider om het “Vlaams Belang” te betrekken bij het politieke proces. 65% van de Vlamingen wil een einde van de politiek tegen de partij, bericht de website “7sur7” onder verwijzing naar “Het Laatste Nieuws” en “VTM Nieuws”.

Eigenlijk is dat niet verwonderlijk, want het “Vlaams Belang” behaalde bij de verkiezingen voor het Vlaamse parlement, die tegelijk met de EU-verkiezingen plaatsvonden, een grote overwinning en haalde 18% van de stemmen. Tom van Grieken (foto), de 32-jarige chef van het “Vlaams Belang”, was blij: “Het overtreft al onze verwachtingen.” Woensdag leverde het grote succes van de Vlaamse patriotten de partijchef een audiëntie bij de Belgische koning Philippe op, wat al een sensatie op zich is. “Ik voel me zeer vereerd. Maar eigenlijk zou het normaal moeten zijn. Het was niet normaal wat de overige partijen de afgelopen 40 jaar met ons hebben gedaan. Het was niet democratisch.”

De grootste partij in het regionale parlement, de Nieuwe Vlaamse Alliantie” (N-VA) sluit een samenwerking met het “Vlaams Belang” ook niet meer uit. Deze partij is ook immigratie-kritisch en weigerde de regering ondersteuning te geven toen het om het noodlottige migratiepact van Merkel ging. Daarom viel de coalitieregering vorig jaar december toen uit elkaar.
www.pi-news.net

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: