R.I.P 50+

Gelijk krijgen is prettig, maar niet als het te laat gebeurt.

Nul zetels peilt Maurice de Hond momenteel voor 50PLUS (zie onderaan).

De ondergang van 50PLUS, die dezer dagen zijn laatste fase ingaat met de, traditiegetrouw in de volle openbaarheid uitgevochten knallende ruzie tussen het enig overgebleven Tweede Kamerlid Liane den Haan en het partijbestuur, vervult mij met een licht gevoel van leedvermaak (“hadden jullie nou maar naar mij geluisterd, had 50PLUS tien Kamerzetels gehad, bezet door competente lieden”), maar vooral met een pijnlijk gevoel van treurnis over deze volstrekt onnodige teloorgang van wat ooit een veelbelovende politieke partij was.

50PLUS had nu een sleutelrol in het parlement kunnen spelen en eindelijk concreet iets kunnen bereiken voor de achterban die in tien jaar tijd 25% van zijn koopkracht is kwijtgeraakt.

Maar de betweters en querulanten kozen voor een andere route. Niet die van mij en Henk Krol -al in december 2019 met steun van 89% van de leden gekozen tot lijsttrekker- maar die van de onverbeterlijke ruziemaker Jan Nagel. In augustus vorig jaar werd deze egocentrist voor de vierde keer partijvoorzitter gemaakt, alsof zijn eerdere déconfitures nooit hadden plaatsgevonden.

In een even onthutsend als hilarisch interview in de NRC kort na zijn voorzittersverkiezing werd ik door de Erevoorzitter met de grond gelijk gemaakt en richtte hij voor zichzelf een monument op.

Alleen ik kan 50PLUS redden. Ik weet hoe je een verkiezingscampagne moet voeren. Ik weet hoe je een goede lijsttrekker vindt. Ik weet hoe je die aan tafel krijgt bij de talkshows. Ik weet hoe je een goede lijst opstelt. Ik weet hoe je radio- en tv-spotjes  maakt. Na vijftig jaar weet ik wat effectiever is. Ik weet hoe je een krantencampagne voert. Daarom doe ik het

Ik overdrijf niet, hij zei het letterlijk zo.

De feiten spreken voor zich. www.geertdales.com/tien-zetels

R.I.P. 50PLUS.

Geert Dales

25 april 2021

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s