Architecture in Netherlands

Grauwaart Utrecht

Grauwaart is an apartment complex located in Leidsche Rijn, Utrecht. The block is bordered by wide avenues and a park. A bicycle street runs through the location, which divides the block into two characteristic parts with varying angles. Different building heights respond to the adjacent urban space.

The houses on the ground floor have a front door at ground level. This gives the buildings a strong relationship with the street. The flower boxes and the private sidewalks with transverse gates provide a subtle transition from the privacy in the houses to the publicity of the street.

The facades are characterized by cantilevered balconies and deep-cut upright windows, which provide a massive appearance. The stately entrances are distinguished by their double height. The subdued color palette creates an abstract and serene whole.

https://www.bedauxdebrouwer.nl/Werk/415/Grauwaart-Utrecht

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s