KOH KOOD ( Islands in Thailand)

Niet ver van de Cambodjaanse grens – in de provincie Trat – ligt het prachtige eiland Koh Kood. Hier is het een oase van rust.

Hoewel Koh Kood (ook wel geschreven als Koh Kut) met zijn 25 kilometer lengte het vierde grootste eiland van Thailand is, vind je dat niet terug in de drukte. In tegendeel: hier is het hartstikke rustig.

Het eerste wat je opvalt bij aankomst is de ongerepte  jungle, palmbomen, watervallen, beekjes, rubberplantages, kleine dorpjes, witte zandstranden en prachtige baaien. Een paradijs op aarde, dus.

HOE KOM JE OP KOH KOOD?

Het eiland is te bereiken per boot. Eerst reis je naar de pier in Trat – zo’n 315 kilometer vanaf  Bangkok. Dat kan per taxi, bus of zelfs vliegtuig, want Bangkok Airways vliegt van  Suvarnabhumi airport  naar Trat. Daarna heb je de keuze uit verschillende bootbedrijven die de tocht naar Koh Kood aanbieden.

Van oktober tot mei zijn er ook speedboten die de verbinding tussen de  eilanden Koh Kood,  Kph Chang en Koh Maak aanbieden. Deze boten varen meerdere malen per dag.

BESTE REISTIJD

De beste tijd van het jaar voor een bezoek aan Koh Kood is van oktober tot mei. Gedurende deze tijd is het droog, warm en zonnig, het zeewater helder en blauw en de stranden wit.

Maar ook tijdens groene seizoen is Koh Kood een bezoek waard voor degenen die genieten van rust, de grote schoonheid van de natuur en het geen probleem vinden zo nu en dan een regenbui te weerstaan.

OASE VAN RUST

Zoals gezegd is het op Koh Kood extreem rustig. Niet alleen qua aantallen toeristen, maar ook omdat er geen supermarkten zijn. Nee, er is zelfs geen 7-Eleven. Geld pinnen? Vergeet het maar. Er zijn geen geldautomaten of banken.

VERBLIJF

Gelden deze basics ook voor de accommodaties? Nee, integendeel. Of je nu voor low-budget gaat of voor extreem luxe in een heerlijk resort; het is er allemaal.

Maar bovenal geldt dat je naar Koh Kood gaat voor je rust en de ongereptheid van het eiland. Uiteraard zijn er ook activiteiten, zoals , duiken snorkelen, jungle trekking, kajakken en fietsen.

Het eiland is makkelijk te verkennen met scooters, die kan je overal huren. Hoewel er geen grote partyscene is, zijn er een paar leuke bars die (live) muziek aanbieden voor een gezellige avond.

HOOGTEPUNTEN

Ao Salad, Ao Yai en Khlong Mak zijn lokale vissersdorpjes. De visserij is nog steeds een van de belangrijkste bron van inkomsten en een groot deel van de lokale bevolking leeft van de visvangst. Nergens zul je van versere vis of schaal- en schelpdieren kunnen genieten dan in deze dorpjes.

TY Garden of fireflies: Duizenden vuurvliegjes lichten op als sterren aan de hemel. Je bevindt je letterlijk in een sprookjeswereld. De beste tijd om ze te zien is van januari tot mei.

Khlong Chao Waterval is in 1911 bezocht door koning Rama VI. De koning heeft zijn naam gekerfd in een steen op het eerste niveau van de waterval. Sindsdien is het een historische plek. Klong Chao waterval bestaat uit drie niveaus. Bij de eerste stop is een leuke meertje waar je lekker kan afkoelen met een zwempartij en natuurdouche in de waterval. Verder is het prettig rond klauteren, er zijn prachtige vlinders in dit gebied. De waterval is bereikbaar met de auto, motor of kajak.

Khlong Yaiki Waterval is een kleinere waterval op Koh Kood, ook bereikbaar met de motor of kajak. Je kunt al peddelend van Klong Yai Ki richting de waterval. Deze waterval is kleiner maar hoger dan Klong Chao waterval. Het is een geweldige plek om af te koelen in het heldere water en een ontspannen middag door te brengen.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s