KOH PHI PHI

Thai eiland

De Koh Phi Phi eilanden  zijn één van de leukste eilanden van Thailand en misschien zelfs heel Azië. Het heldere water, witte stranden, indrukwekkende rotsformaties en tropische vegetatie maken het een van de mooiste plekken die je ooit in je leven zult zien.

Het is een   groep van zes eilanden die liggen op de overgang tussen de Phuketzee en de Andamanse Zee, ongeveer halverwege tussen het eiland Phuket en het vasteland.  De twee belangrijkste en bekendste eilanden van de groep zijn Koh Phi Phi Don (Kok betekent eiland in het Thai) en Koh Phi Phi Lee. De eilanden zijn erg in trek als vakantiebestemming, maar vormen ook een nationaal park.

Koh Phi Phi

TOERISME OP KOH PHI PHI

Zo’n 20 jaar geleden waren de Phi Phi-eilanden nog een oase van rust. Alleen de echte avonturiers gingen naar de eilanden toe en verbleven dan in simpele accommodaties. Veel faciliteiten waren er niet. Sinds de jaren ’90 is het toerisme enorm opgekomen. Overdag komen duizenden toeristen op dagtrip vanuit Phuket of Krabi.

De eilanden werden ernstig getroffen door de gevolgen van zeebeving in de Indische Oceaan in 2004 bij Sumatra in Indonesië. De vloedgolven die het land bereikten bij de Phi Phi-eilanden, varieerden in hoogte van 3 tot 6,5 meter en veroorzaakten zeer grote schade. Van de 10.000 mensen die op dat moment volgens schattingen op de eilanden aanwezig waren, kwamen er meer dan 1000 om. Het grootste deel van de infrastructuur werd verwoest, maar inmiddels is vrijwel alles weer hersteld.

THE BEACH EILAND

Hoewel op Koh Phi Phi Don het grootste dorp van het eiland bevindt en dus de meeste resorts, is Koh Phi Phi Leh het meest bekende eiland. Dit eiland heeft haar bekendheid o.a. te danken aan de film “The Beach”. Vooral de baai (Maya baai) die in de film centraal staat wordt druk bezocht door toeristen.

Deze regio is zeker de moeite waard om te duiken . Er zijn verschillende plaatsen waar je duikuitrusting kunt huren en cursussen kunt volgen. Andere bezienswaardigheden zijn de stranden zoals “Monkey beach” en “Hin Khao beach”. Behalve de zee en het strand hebben al deze eilanden schitterende bergen, rotsen, grotten en bebossing.

ANDERE STRANDEN

Rond Loh Dalum Bay zijn de meeste accommodaties te vinden en dit is dan ook het populairste strand. Ook zijn er een aantal leuke restaurants en bars in deze buurt te vinden. Cape Tong is het meest noordelijke strand en leuk om met een longtailboot naar toe te gaan.

Circa 7km ten noorden van Koh Phi Phi Don ligt het kleine eiland Koh Mai Phai. Dit eiland wordt ook wel het bamboe eiland genoemd. Desondanks groeit er op het gehele eilandgeen bamboe. Het eiland is onbewoond en mag alleen overdag bezocht worden.

BEZIENSWAARDIGHEDEN OP KOH PHI PHI

UITZICHTPUNT

Het uitzichtpunt van Koh Phi Phi is het ideale punt om tijdens een zonsopkomst of zonsondergang over de eilandengroep te kijken. Dit punt ligt 186 meter boven zeeniveau op het langste deel van het eiland. De pittige wandeling naar boven duurt een klein halfuur. Dit kun je daarom beter niet gedurende de warmte van de dag doen. Vanaf dit punt heb je ook een mooi zicht op Koh Phi Phi Don zelf.

TSUNAMI MEMORIAL PARK

Het Tsunami Memorial Park is aangelegd ter nagedachtenis aan de overledenen tijdens de ramp van 2004. Op deze plek kan je even rustig rondlopen en genieten van de omgeving.

SHARK POINT (HIN BIDA)

Shark Point is een duiklocatie ca. 8 km ten zuiden van Koh Phi Phi Leh. De dieptes variëren van 10 tot 20 meter waar bij het zicht ligt tussen de circa 10 tot 20 meter. De temperatuur van het water ligt tussen de 27 – 30 °C. Er staat hier een behoorlijk sterke stroming wat enige ervaring in duiken vereist. Onderwater vind je kleurrijke koraalriffen, zwartpunt haai en een hele waaier aan andere vormen van zeeleven.

SPA

Thailand is massages, en dat is op Koh Phi Phi niet anders. In verschillende resorts kun je de spa’s bezoeken. In een rustige omgeving met een mooi uitzicht kan je genieten van traditionele Thaise massages, schoonheidsbehandelingen, scrub-behandelingen en kruiden stoombaden.

VUURSHOW

Dagelijks vinden er op het hele eiland vuurshows plaats. Met touwen en stokken waarvan de uiteinden branden maken deze artiesten spectaculaire bewegingen. Hierdoor ontstaan prachtige figuren. Deze shows worden begeleid door muziek wat het nog indrukwekkender maakt.

Anno Zijlstra

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s