LAMPANG EN CHIANG MAI +VIDEO

Mocht je ooit voor de tweede (of meer) keer terug komen naar Thailand, dan is de tocht Lampang en Chiang Mai een aanrader!

Beide steden liggen in het noorden van Thailand. Daar is het klimaat nog steeds tropisch, maar minder extreem als Bangkok of het zuiden van Thailand. Vooral de avonden zijn er koeler en aangenaam. Ook is de levenstandaard lager, waardoor de prijzen een stuk lager liggen dan in de hoofdstad en op toeristische plekken. Lampang en Chiang Mai is een prachtige ontdekking voor reiziger die al eens kennis hebben gemaakt met met Thailand.

TE ZIEN IN CHIANG MAI

Natuurlijk Doi Suthep! Dit is een bosrijke berg met een van de meest heilige tempels van Thailand, de Wat Phra That Doi Suthep. Deze tempel is gesticht in de 14e eeuw en bevat diverse heilige relikwieën.

De toeristische, maar gezellige avondmarkt van Chiang Mai is zeker een bezoek waard. Deze avondmarkt bevindt zich aan de Chang Klan Road en is de grootste markt van Chiang Mai. U kunt hier allerlei spulletjes kopen, aanschouwen en genieten van de straatartiesten.

Bor Sang Village ligt langs een weg van diverse handwerkfabriekjes en winkels met Thaise producten. De bekendste is Bor Sang Village, hier worden de wereldberoemde rijstpapieren paraplu’s en waaiers gemaakt. De waaiers en paraplu’s worden door echte kunstenaars beschilderd.

De berg van Doi Inthanon is ook zeker een bezoek waard. Het park is met een oppervlakte van 1005km2 groot en erg bergachtig. In het park zijn vele hoge bergen, watervallen en rivieren te vinden.

Lampang
Lampang

BEZIENSWAARDIGHEDEN LAMPANG

Breng een bezoek aan de 15de eeuwse Phra Kaew Don Tao tempel in Lampang. Dit complex is een van de mooiste voorbeelden van Lanna architectuur. Tussen 1436 en 1468 werd hier de Emerald Buddha bewaard, die zich nu in de Wat Phra Kaew van Bangkok bevind.

Andere mooie tempels zijn de fraai gedecoreerde Wat Si Rong Meuang en de Wat Si Chum. Verder kent Lampang, voorheen een belangrijk centrum van de teakhandel, een aantal fraaie teakhouten huizen zoals de in 1896 gebouwde Baan Sao Nak. Dit huis rust op maar liefst 116 massieve pilaren.

Ook interessant is een bezoek aan de nabijgelegen wildmarkt van Tung Kwai. Hier worden allerlei jungle-producten zoals wilde orchideeën, insekten, slangen, en helaas ook schildpadden verhandeld.

VIDEO

Onderstaande video is uitgegeven door de Toerisme Autoriteit Thailand en bedoeld voor de Aziatische markt. Maar het geeft ook ons westerlingen een goed beeld van Chiang Mai en Lampang!

Anno Zijlstra

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s