Mooie lul zoekt snerpend hert: exclusief daten voor corpsleden

Nederland is een datingplatform rijker. Exclusief voor corpsleden. Vo! ‘Maar het wordt niet elitair hoor, het gaat enkel om de gemeenschappelijke achtergrond’, stelt oprichter Aileen Croll.

Door Oscar Hornstra

bier

Martijn Steiner Lovisa

Goed nieuws voor corpsleden die het sparen van pandapunten zat zijn. Want met Corematching is er nu een dateplatform waar u enkel gelijkgestemden vindt. Mensen die uw taal spreken. Voor als het in uw studententijd niet lukte, of als u toe bent aan een tweede leg.

Corpsband

Het schouder aan schouder wegharken van sociëteitspils levert blijkbaar meer op dan enkel hoofdpijn en een paar extra kilo’s. Croll: ‘Als je lid bent heb je toch bepaalde overeenkomende kernnormen en -waarden die zorgen voor een vertrouwde basis voor een relatie. Uit eigen ervaring heb ik geleerd dat mensen op zoek zijn naar een partner met gemeenschappelijke referentiekaders, deze heb je als corpsleden onder elkaar automatisch.’

In de oren van de gemiddelde Nederlander komt dit misschien over als een elitair kruisbestuivingsprogramma maar volgens Croll zit het anders: ‘Het gaat om de gemeenschappelijke achtergrond, niet om het elitaire ervan. Wat mij betreft had het net zo goed dating voor oud padvinderij-leden kunnen zijn. Maar omdat ik zelf reünist van Minerva ben begrijp ik deze specifieke doelgroep goed. Vanuit mijn eigen omgeving zag ik een duidelijk behoefte.’

Afgunst

Dat Corematching een initiatief is waarmee je een groot gedeelte van Nederland, niet-corpsleden, tegen het zere been stoot was Croll op voorhand duidelijk: ‘Uiteraard ben ik me er ten volle van bewust dat ik mijn nek uitsteek. Voor Youp van ’t Hek is het vast weer een weekendje makkelijk scoren. Maar andere kant krijg ik ook veel positieve bijval, in de eerste paar dagen heb ik al 10 nieuwe aanmeldingen ontvangen’, zegt Croll die vooralsnog € 275 rekent voor een intake, en € 2150 succesfee.

Toegegeven, een maandje Tinder Premium is goedkoper. Maar waar spreekt u met een knorrige tinderdate uit Purmerend over tijdens het reünistengala?

Quote

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s